Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-04@23:46:56 GMT

بهترین انیمیشن‌های کوتاه تاریخ (۲۴)

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۱۹۳۰۰

بهترین انیمیشن‌های کوتاه تاریخ (۲۴)

به گزارش پارس نیوز، 

برترین ها - احسان درخشنده:

شناسنامه‌ی اثر

نام انگلیسی: Burgeon

کشور تولیدکننده:‌ آفریقای جنوبی

مرکز تولیدکننده: انیمیشن اِسکول [واقع در شهر «کِیپ تاون» آفریقای جنوبی] (The Animation School)

پدیدآورندگان: تایلور وِب (Taylor Webb) / اِسوِن هومایر (Sven Hohmeier) / فرانکی شولتز (Frankie Scholtz) / آنتونی شونکِن (Antoni Schonken) / استفانو مِنِگالدو (Stefano Menegaldo) / داوید دِ ویلیِرز (Dawid de Villiers) / دیتر کوئِتزی (Dieter Coetzee) / اِم‌دبلیو گولدِنفِنیگ (M.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

W. Guldenpfennig) /

سال تولید: 2015 میلادی

مدت زمان: 3 دقیقه

ژانر: ماجرایی

خلاصه داستان

در یک سرزمین اسرارآمیز و ناشناخته، یک دانه‌ی بذر، از فراز شاخه‌ی درختی تنومند به زمین فرود می‌آید. در این سرزمین اعجاب‌انگیز، بذرها برای شکوفا شدن فقط نیاز به مقداری آب دارند؛ آب که در دسترس آن‌ها قرار بگیرد، به سرعت شکوفا می‌شوند و در کوتاه‌ترین زمان ممکن خود را به درختی بالغ مُبَدَّل می‌گردانند.

با این حال، بین دانه‌ها رقابتی نسبتاً سخت برای یافتن آب در جریان است. از همه بدتر، یک سری موجودات خطرناک نیز در کمین دانه‌ها هستند که مواجهه با آن‌ها می‌تواند به قیمت نابودیِ دانه‌ها تمام شود. در این شرایط خطیر، دانه‌ی قصه‌ی ما هم به محض چشم باز کردن، تلاش خود را برای تبدیل شدن به درختی بالغ آغاز می‌کند؛ اما آیا او در این راه موفق خواهد بود؟

جوایز و افتخارات شاخص

- برنده‌ی مدال برنز جهانی‌ از «جشنواره‌ی برترین فیلم‌ها و آثار تلویزیونی جهان - نیویورک» (New York Festivals World Best TV & Films) در بخش «بهترین فیلم دانشجویی» / سال 2015 میلادی

درباره‌ی اثر

زندگی با همه‌ی فراز و نشیب‌هایش سرشار از لحظات ناب معنوی و متعالی است. سراغ برخی از خصایل نیکو را نه تنها در بین انسان‌ها، بلکه در بین سایر موجودات زنده نیز می‌توان گرفت. یکی از این خصلت‌های پسندیده‌ی فرا انسانی، ایثار و از خودگذشتگی است. درست است که متعالی‌ترین جلوه‌های ایثار را باید در بین انسان‌ها جستجو کرد ولی این بدان معنا نیست که سایر موجودات عالم هستی از این خصیصه‌ی حیرت‌انگیز بی‌بهره‌اند.

به کَرّات در مستندهای حیات وحش دیده‌ایم که چگونه یک پرنده یا جانور پستاندار، جان خود را به خطر می‌اندازد تا زندگی فرزند یا هم‌نوعش را نجات دهد. فرقی ندارد که این مسئله را حمل بر غریزه نماییم یا آن را به عواطف جانوری نسبت دهیم؛ مهم این است، هر بار که موجودی جانِ خود را برای هدفی والا به خطر می‌اندازد، جلوه‌ای از ایثار و از خودگذشتگی خلق می‌شود.

توضیحات بالا را گفتیم تا به این برسیم که محوریت اصلی انیمیشن کوتاه «شکوفا» نیز ایثار است. البته جنس ایثار در این اثر، با جلوه‌هایِ تبلورِ این خصیصه در زندگی واقعی تفاوت دارد. اگر کلی‌تر به قضیه نگاه کنیم، اساساً دنیای به تصویر کشیده شده در انیمیشن «شکوفا»، با دنیای واقعی تفاوت‌های بنیادین دارد. در انیمیشن «شکوفا»‌ ما با دنیایی فانتزی و تخیلی مواجه هستیم. دنیایی عجیب و شگفت‌انگیز که در آن، یک بذرِ درخت می‌تواند در عرض چند ثانیه به یک درخت بالغ تبدیل شود؛ دنیایی که در آن، علاوه بر گونه‌های گیاهی حیرت‌انگیز، گونه‌های جانوری اعجاب‌آور نیز وجود دارد؛ موجوداتی که در ظاهر و شمایل، چندان بی‌شباهت به برخی از گونه‌های دایناسوری نیستند.

آنچه انیمیشن «شکوفا»‌ را از سایر آثار مشابه متمایز می‌گرداند، جلوه‌های بصری یا صوتیِ این محصول رسانه‌ای نیست. اگر بخواهیم کمی حرفه‌ای به این اثر بنگریم، باید اذعان کنیم که انیمیشن «شکوفا» در مقایسه با بسیاری از آثار شاخصِ حوزه‌ی انیمیشن کوتاه، از حیث گرافیک‌ در جایگاهی نازل‌تر‌ قرار دارد. اما فاکتور موفقیت این اثر، همان سوژه‌ی دلنشین آن است؛ داستان «شکوفا»، علی‌رغم برخورداری از پایان‌بندیِ کمی تلخ و تراژیک، به خاطر نمایش جلوه‌ای متعالی از حیات موجودات زنده، دوست‌داشتنی و جذاب است. البته نباید فراموش کرد که همان تلخی پایان اثر نیز، با نشان دادن بارقه‌‌های امید در صحنه‌ی پایانی، تا حدودی تلطیف می‌گردد.

روی هم رفته، با در نظر گرفتن اینکه انیمیشن «شکوفا» اثری دانشجویی است نه تجاری و شرکتی، می‌توان به آن نمره‌ای بالا و در خورِ‌ توجه داد. کشش داستانی خوب، ریتم سریع داستان،‌ وجود اتفاقات اکشن و هیجان‌انگیز، و از همه مهم‌تر، برخورداری از سوژه‌ای قابل دفاع، انیمیشن «شکوفا»‌ را به اثری شایسته‌ی تماشا مُبَدَّل گردانده است.

با توجه به مدت زمان کوتاه اثر (حدوداً سه دقیقه و نیم)، حتی اگر از این انیمیشن خوشتان نیاید، چیز زیاد خاصی از دست نمی‌دهید. البته ما امیدواریم که انیمیشن «شکوفا» بتواند رضایت شما عزیزان را جلب نماید.

   

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: انیمیشن زمین جهان پرنده انیمیشن پارس پارس نیوز فیلم دانشجویی مدال برنز جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۱۹۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگتر‌ها؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها

آفتاب‌‌نیوز :

چقدر طول کشید که از پیرمرد شجاع و وفادار و بامزه «آپ/ بالا» خوشتان بیاید و با او همدلی کنید؟ نوازنده شکست‌خورده انیمیشن «روح» که در زندگی نتوانسته دنبال رؤیای نوازندگی‌اش برود و تازه پس از مرگ در عالم ارواح شجاعت لازم را برای تغییر زندگی‌اش به دست می‌آورد، چقدر شما را به خطر کردن و پی رؤیاهای‌تان رفتن ترغیب کرده؟ همین اواخر، انیمیشن معمولی «لئو» چقدر دیده شد و پیام ساده و عملی‌اش که ماهی را هروقت از آب بگیری تازه است، به دل‌ها نشست. ۸ انیمیشنی که در ادامه معرفی شده بخشی از خاطره چند نسل از دنیای انیمیشن است.

شرک (۲۰۰۱)

کارگردان: اندرو آدامسون و ویکی جنسون

محصول: امریکا

یک شخصیت چطور وارد فرهنگ عامه ــ آن‌هم نه فقط فرهنگ عامه کشور سازنده بلکه فرهنگ عامه بسیاری از مردم در سرتاسر جهان ــ می‌شود، پاسخش شرک است. اگر شما کسی را به شرک تشبیه کنید بلافاصله مخاطب شما متوجه می‌شود که منظور شما چیست. شرک و دیگر شخصیت‌های این انیمیشن دیدنی خیلی زود جای خود را در میان شخصیت‌های ماندگار انیمیشن باز کردند. بچه‌ها و بزرگ‌تر‌ها به سرعت عاشق این موجود سبز گنده بداخلاق، اما مهربان و شجاع شدند و حالا سال‌هاست که تماشاگر دنباله‌های آن هستند. حتی اگر دیگر انیمیشنی از شرک تولید نشود، شرک همیشه به حیات خود ادامه می‌دهد.

شرکت هیولا‌ها (۲۰۰۱)

کارگردان: پیتر داکتر

محصول: امریکا

در مانستروپولیس، هیولا‌ها با ترساندن بچه‌ها از صدای جیغ آن‌ها انرژی تولید می‌کنند. اما کارخانه تولیدکننده جیغ بچه با مشکل تامین انرژی روبه‌رو است، چون کودکان دیگر مثل سابق نمی‌ترسند. هیولا‌ها از هر گونه تماس با بچه‌ها مطلقا منع شده‌اند، اما سالی و مایک، دو هیولای متخصص ترساندن بچه‌ها، در اثر اشتباهی وارد دنیای بچه‌ها می‌شوند و همه‌چیز به هم می‌ریزد. در این بین سالی و مایک کشف می‌کنند که صدای خنده کودکان انرژی بیشتری تولید می‌کند. کمتر انیمیشنی به اندازه «شرکت هیولاها» در ترغیب آدم‌ها در مواجهه با ترس‌های‌شان که علت و اساس‌شان را هم نمی‌دانند موفق بوده است.

عصر یخبندان (۲۰۰۲)

کارگردان: کریس وج

محصول: امریکا

حتی اگر فرنچایز «عصر یخبندان» را هم ندیده باشید، احتمالا آن سنجابی را که با چنگ و دندان برای حفظ دانه بلوطش خودش را به آب‌وآتش می‌زند و بلا‌های زیادی سر خودش و دنیای اطرافش می‌آورد دیده‌اید. یکی دیگر از انیمیشن‌های ماندگار سال‌های آغازین هزار سوم میلادی که تا همین امروز خاطره خوش آن در ذهن تماشاگرانش باقی مانده، «عصر یخبندان» است. داستانی درباره دوستی، مدارا، پذیرش تفاوت‌ها و در عین حال احترام به محیط زیست با شخصیت‌های دوست‌داشتنی‌ای مثل مندی و سید که زوج ناجور، اما جدانشدنی‌ای هستند. درامی جاده‌ای، اکشن و ماجراجویی که شوخی‌های بامزه‌اش به حفظ قوام و انسجامش کمک زیادی کرده.

در جست‌وجوی نمو (۲۰۰۳)

کارگردان: اندرو استنتون و لی آنکریچ

محصول: امریکا

درونمایه جست‌وجو در اغلب انیمیشن‌ها قابل تشخیص است. انگار از روز اول که قرار بر پا گرفتن صنعت انیمیشن بوده، طالع شخصیت‌های انیمیشن را با جست‌وجو و سفر نوشته‌اند. سه مرحله کلی سفر قهرمان که به «جدایی» (سفر به دنیای ناشناخته‌ها)، «تشرف» (ماجراجویی در دنیای ناشناخته‌ها) و «بازگشت» (برگشت به دنیای عادی) قابل تقسیم است در این انیمیشن و بسیاری انیمیشن‌های دیگر کاملا رعایت شده. اینجا سفر درونی با سفر بیرونی هم‌راستا و هم‌زمان شده و تماشاگر راحت‌تر می‌تواند تاثیر سفر در پخته شدن خام را دریابد. فیلم اکرانی بسیار موفق داشت و این موفقیت با ساخت دنباله «در جست‌وجوی دوری» تدوام یافت.

کورالاین (۲۰۰۹)

کارگردان: هنری سلیک

محصول: امریکا

انیمیشن استاپ موشن را اصولا گرم و گیراتر از انیمیشن دوبعدی و سه‌بعدی می‌دانید یا نه؟ اگر فکر می‌کنید استاپ موشن فضایی صمیمی و دوستانه دارد، «کورالاین» حسابی غافلگیرتان می‌کند. اگر فکر می‌کنید که استاپ موشن اصولا فاقد صمیمت و جذابیت انیمیشن‌های دوبعدی و سه‌بعدی است، باز هم «کورالاین» شما را متحیر می‌کند. شاید اگر تیتراژ این انیمیشن جذاب را نبینید، حدس بزنید که کارگردانش تیم برتون است که البته فانتزی‌هایش تاریک‌تر و دلهره‌آورتر شده. «کورالاین» پاسخ به پرسشی کنجکاوی‌برانگیز، ولی در عین حال ترسناک است که هر آدمی در بچگی با آن مواجه شده: اگر پدر و مادر آدم جوری دیگری بودند، چه می‌شد؟

مری و مکس (۲۰۰۹)

کارگردان: آدام اِلیوت

محصول: امریکا

مری و مکس، دو آدم با دنیایی فاصله میان‌شان، دوست مکاتبه‌ای هستند. مری که در استرالیا زندگی می‌کند و خانواده‌ای ازهم‌پاشیده دارد در هشت‌سالگی از سر اتفاق شروع به نامه‌نگاری می‌کند با مکس چهل‌وچهارساله چاق و مشکل‌دار در روابط اجتماعی. رابطه این دو به تدریج عمیق‌تر می‌شود و مثل هر رابطه دوستانه دیگری به مشکل می‌خورد. مری و مکس مستعدند که به تیره‌روزی‌های زندگی با شدت و حدت واکنش نشان دهند و همین ویژگی هم هست که برای تماشاگر ملموس‌شان می‌کند. انیمیشنی ماندگار با تکنیک استاپ موشن.

انومالیزا (۲۰۱۵)

کارگردان: چارلی کافمن و دوک جانسون

محصول: امریکا

مردی میان‌سال به نام مایکل که متخصص خدمات مشتریان است برای سخنرانی در کنفرانسی وارد هتل فرگولی می‌شود. هتل فرگولی در ظاهر هیچ شباهتی به هتل اوِرلوک فیلم «درخشش» (۱۹۸۰) استنلی کوبریک ندارد که ساکنانش را به انزوا می‌کشاند، روح‌شان را با سیاهی تغذیه می‌کند و دست آخر باعث جنون‌شان می‌شود. در واقع فرگولی برای مایکل به مراتب بدتر از اورلوک است. در این هتل است که مایکل با خودش و زندگی پوچ و بی‌روحش مواجه می‌شود. این انیمیشن که با تکنیک استاپ موشن ساخته شده همان روح فیلمنامه مشهور «درخشش ابدی یک ذهن پاک» را دارد؛ غمگین و دریغ‌خوار که با سردی رئالیستی‌اش برگشت‌ناپذیر بودن زندگی را توی گوش مخاطب می‌زند و خوشبختانه پایانی نسبتا خوش دارد.

لاکپشت قرمز (۲۰۱۶)

کارگردان: مایکل دودوک دی ویت

محصول: فرانسه و ژاپن

اگر در انیمیشن دنبال آواز و حرکات موزون و دیالوگ‌های بامزه هستید، این انیمیشن به هیچ وجه مناسب شما نیست. این انیمیشن بی‌کلام است و صدای طبیعت و موسیقی گوش‌نواز راوی آن. مردی که با جریان آب به جزیره‌ای متروک و دورافتاده آورده شده، تصمیم می‌گیرد با قایقی از جزیره بگریزد، اما لاکپشت قرمز عظیم‌الجثه‌ای بزرگ‌ترین مانع بر سر راه او برای رهایی است. مرد برای بازگشت به اجتماع و خلاصی از طبیعت هرچه در توان دارد رو می‌کند، ما خلاصی واقعی او در صلحی است که با طبیعت نصیبش می‌شود. «لاکپشت قرمز» تماشاگرش را به فکر می‌اندازد که زندگی در طبیعت چه بهایی دارد.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • یرزی دودک: کارلو آنچلوتی بهترین سرمربی تاریخ فوتبال است
  • چهره‌هایی که نمی‌دانستید صداپیشگی هم کرده اند
  • فیلم کوتاه «چوپان» در جشنواره شورت شورتز ژاپن/ رونمایی از پوستر فیلم
  • حضور فیلم کوتاه «چوپان» در جشنواره ژاپنی
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگتر‌ها؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • تمجید سایت ژاپنی از زاهدی/ شهاب زننده بهترین گل تاریخ «آویسپا»
  • (عکس) تشکر رونالدو از ستاره رئال برای انتخابش
  • تشکر رونالدو از ستاره رئال برای انتخابش (عکس)
  • تونی کروس تحت هر شرایطی، پاس خود را به مقصد می رساند! / انیمیشن عمر مومنی
  • ترویج فرهنگ ایثار وشهادت بهترین ضربه به دشمن است