Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@20:54:26 GMT

بهترين انيميشن‌هاي کوتاه تاريخ (11)

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۹۹۷۷۰

بهترين انيميشن‌هاي کوتاه تاريخ (11)

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاري آريا - برترين ها - احسان درخشنده:
شناسنامه‌ي اثر
نام انگليسي: Wire Cuttersکشور توليدکننده:‌ آمريکامرکز توليدکننده: دانشگاه چَپمَن (Chapman University) / کالج فيلم و هنرهاي رسانه‌اي داج (Dodge College of Film and Media Arts) / جک اَندرسون (Jack Anderson)کارگردان: جک اَندرسون (Jack Anderson)سال توليد: 2014 ميلاديمدت زمان: 9 دقيقهژانر: درام

خلاصه داستان
انيميشن کوتاه «سيم‌چين‌ها» روايتگر داستان دو روبات معدنچي است که در سياره‌اي متروکه، به صورتِ مستقل و دور از هم، در جستجو و تقلا براي جمع‌آوري نوعي کاني سبز رنگ (نوعي سنگ معدنيِ خاص) هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براي جمع‌آوري کاني مورد اشاره، دو روباتِ داستان هر يک شيوۀ خاص خود را دارند.
روزي از روزها، دو روبات به طور کاملاً تصادفي با يکديگر آشنا شده و تصميم مي‌گيرند که با همکاريِ هم، به فرآيند جمع‌آوري کاني سبز رنگ سرعت و رونق بخشند. اين دو معدنچي، مدتي در کنار هم فعاليتِ مشترک خوبي را تجربه مي‌کنند اما شرايط به همين منوال پابرجا نمي‌ماند؛ حرص و طمع به سراغ دو شخصيتِ داستان مي‌آيد و...
جوايز و افتخارات شاخص
- برنده‌ي جايزه‌ از «جشنواره‌ي بين‌المللي فيلم سينت پل مينياپوليس» (Minneapolis St. Paul International Film Festival) در بخش «بهترين انيميشن کوتاه» / سال 2015 ميلادي
- برنده‌ي جايزه از «جشنواره‌ي فيلم نَشويل» (Nashville Film Festival) در بخش «بهترين اثر کوتاه دانشجويي» / سال 2015 ميلادي
- برنده‌ي جايزه از «جشنواره‌ي بين‌المللي فيلم سونوما» (Sonoma International Film Festival) در بخش «بهترين انيميشن کوتاه» / سال 2015 ميلادي
درباره‌ي اثر
احتمالاً نخستين نکته‌اي که در همان لحظات ابتدايي تماشاي انيميشن کوتاه «سيم‌چين‌ها» به ذهن مخاطب خطور مي‌کند، شباهت غير قابل انکارِ شخصيت محوري اين اثر با شخصيت دوست‌داشتني و مشهورِ انيميشن سينمايي «وال-اي» (Wall-E) [محصول سال 2008 ميلادي] است. نقشِ اصليِ ماجرا در اين انيميشن کوتاه، درست به مانند وال-اي، روباتي است با چشم‌هاي بزرگ، داراي احساسات، و ساکن در سياره‌اي تقريباً متروک.
الهام‌گيري از آثار شاخص سينمايي، به خوديِ خود امري ناپسند محسوب نمي‌شود به شرطي که حد و مرز بينِ الهام‌گيري و کپي‌کاري رعايت شود و تقليدي کورکورانه از اثر شاخص انجام نپذيرد. در مورد انيميشن سيم‌چين¬ها، به نظر مي‌رسد که کارگردان توانسته تا حدودي از مرز کپي‌کاري فاصله بگيرد و خط فکري خود را در اثر ساري و جاري کند؛ هر چند که باز، سايه‌ي انيميشن وال-اي بر روي اثر مشهود است.
از لحاظ داستاني، «جک اَندرسون»‌، که هم در مقام کارگردان و هم در مقام نويسنده‌ي انيميشن کوتاه سيم‌چين‌ها است، يکي از مضامين اخلاقي را به عنوان درونمايه‌ي داستاني برگزيده است. او به شيوه‌ي روايت خود، در پي نکوهش حِرص و طمع برآمده و سعي دارد عواقب ناگوارِ اين پديده‌ي شوم را به مخاطب نشان دهد.
با اينکه به طور خاص، ژانرِ انيميشنِ سيم‌چين¬ها «درام» تعريف شده است، ولي به خوبي مي‌توان رگه‌هايي از ژانرهاي علمي‌-تخيلي، کمدي و حتي تراژدي را نيز در اثر مشاهده کرد. ريتمِ روايتِ داستان متأسفانه کمي کُند است ولي هر چه به انتهاي داستان نزديک مي‌شويم، با افزايش کُنش‌ها و تعاملاتِ دو شخصيتِ انيميشن، روند ماجرا جذاب‌تر و دلنشين‌تر مي‌شود.
يکي از نکات تقريباً منفي انيميشن سيم¬چين¬ها، استفاده از رنگ‌هاي خُشک، سرد و خالي از احساس، در فضاسازي و صحنه‌پردازيِ نماهاي گوناگون است. درست است که کارگردان سياره‌اي متروک و فاقد حيات را به عنوان محل وقوع داستان برگزيده ولي با توجه به تِم و مضمون نيمه‌فانتزيِ اثر، مي‌شد از رنگ و لعاب بيشتري در فضاسازي‌ها استفاده کرد. متأسفانه تنها رنگ‌هايي که پس از تماشاي اين انيميشن در ذهن انسان باقي مي‌ماند، رنگ‌ خاکستري و تا حدودي قهوه‌اي است، در صورتي که با توجه به محتواي داستان، هيچ لزومي براي استفاده‌ي اغراق‌آميز از اين دو رنگ ديده نمي‌شود.
پايانِ انيميشن سيم‌چين¬ها، بر خلاف اکثر آثار انيميشني، پاياني تلخ و تا حدودي غمگين‌کننده است. به هر حال، نمي‌توان توقع داشت که تمام انيميشن‌ها پايان شاد و خوش داشته باشند. گاهاً‌ بايد به انيميشن‌سازان حق داد که پايان‌بندي‌هاي متفاوت و غيرخوش را هم براي آثار خود تجربه کنند؛ به خصوص اگر محتواي داستان به گونه‌اي باشد که يک پايان تلخ، تأثيرگذاري بيشتري نسبت به يک پايان خوش داشته باشد. در انيميشن سيم‌چين¬ها، با توجه به اين که کارگردان قصد دارد عواقب ناگوار حرص و طمع را به مخاطب نشان دهد، مي‌توان به او حق داد که بخواهد از يک پايان تلخ براي اثرش بهره بگيرد.
با در نظر گرفتنِ جميع جهات، انيميشنِ سيم‌چين‌ها را مي‌توان يک اثر موفق و ارزشمند براي تماشا تلقي کرد. جوايز متعددي که اين اثر از جشنواره‌هاي بين‌المللي دريافت کرده، به خوبي نشانگر اين است که کارگردان، در انتقال پيامِ داستان و همچنين خلق صحنه‌هاي دوست‌داشتني موفق عمل کرده است. در پايان، اميدواريم شما هم از تماشاي اين انيميشن کوتاه لذت ببريد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۹۹۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهاب همچنان می‎درخشد/ زاهدی زننده ترسناک‌ترین گل تاریخ آویسپا!

به گزارش قدس آنلاین، تیم‌های فوتبال «آویسپا فوکوئوکا» و «گامبا اوزاکا» در هفته یازدهم جِی لیگ ژاپن روز گذشته (جمعه ۱۴ اردیبهشت) به مصاف هم رفتند که این بازی در پایان با تک گل شهاب زاهدی یک بر صفر به سود آویسپا به پایان رسید تا این تیم در پایان هفته یازدهم، ۱۵ امتیازی شود و به دلیل تفاضل گل بهتر نسبت به گامبا اوزاکا در رده نهم جدول قرار گیرد.

زاهدی در این بازی از فاصله ۷۰ متری موفق به باز کردن دروازه گامبا اوزاکا شد و خیلی از رسانه‌ها از گل او به عنوان یکی از نامزدهای بهترین گل سال (پوشکاش) یاد کردند.

در همین رابطه سایت ژاپنی «soccerdigestweb» نوشت: شهاب زاهدی در دقیقه ۲۲ و بدون معطلی توانست به زیبایی هر چه تمام تر گل پیروزی بخش آویسپا را به ثمر برساند. هواداران فوتبال در ژاپن از گل زاهدی شگفت زده شدند و در شبکه‌های اجتماعی کامنت های جالبی را در وصف این گل نوشتند که از جمله آن‌ها می‌توان به «ترسناک ترین گل تاریخ» و «بهترین گل تاریخ آویسپا» اشاره کرد.

زاهدی که در هفته‌های ابتدایی در ترکیب آویسپا حضور نداشت توانسته خیلی زود خود را به ترکیب اصلی این تیم برساند و در حال حاضر ۶ گل برای این تیم به ثمر رسانده است.

دیگر خبرها

  • چهره‌هایی که نمی‌دانستید صداپیشگی هم کرده اند
  • فیلم کوتاه «چوپان» در جشنواره شورت شورتز ژاپن/ رونمایی از پوستر فیلم
  • حضور فیلم کوتاه «چوپان» در جشنواره ژاپنی
  • شهاب همچنان می‎درخشد/ زاهدی زننده ترسناک‌ترین گل تاریخ آویسپا!
  • تمجید سایت ژاپنی از زاهدی/ شهاب زننده بهترین گل تاریخ «آویسپا»
  • (عکس) تشکر رونالدو از ستاره رئال برای انتخابش
  • تشکر رونالدو از ستاره رئال برای انتخابش (عکس)
  • غرق در نوستالژی؛ بهترین بازی‌های PlayStation 2
  • سرمربی النصر: تاریخ فینال جام حذفی مهم نیست، ما برای قهرمانی آماده‌ایم
  • واکنش نشریۀ 29 ساله به حذف سریال «حشاشین» از شبکۀ نمایش خانگی/ علاقه ایرانیان به داستان حسن صباح تاریخی است؛ نسازی، می‌سازند(+ جلد)